Що може бути кращим у спекотні дні, коли не хочеться стояти біля плити? Звісно, холодний освіжаючий суп. Робиться він швидко, адже інгредієнти не потрібно термічно обробляти, просто нарізати й — готово!
- 500 мл густого кефіру
- 300 г огірків
- 50 г волоських горіхів
- маленький пучечок кропу
- 2 столові ложки олії
- 2—3 зубчики часнику
- сіль
- чорний мелений перець
Огірки почистити від шкірки, нарізати дуже дрібними кубиками. Кріп відокремити від гілочок, дрібно порізати. Волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді, добре подрібнити. У ємність для супу покласти огірки, горіхи, кріп, посолити, поперчити. Додати олію та часник, вичавлений через часничницю. Все перемішати. Додати кефір, перемішати. Також долити 0,5—1 склянки холодної води, до бажаної густоти супу. Якщо кефір недостатньо кислий, можна додати сік половини лимона. Поставити суп у холодильник на 30—60 хв. до повного охолодження.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.