У спекотну погоду найменше хочеться їсти гарячі супи. Приготуйте холодний борщ і насолоджуйтесь духмяною та яскравою тонізуючою стравою.
* 1 л кефіру
* 500 г буряка
* 300 г огірків
* 3 круто зварених яйця
* по пучку зеленої цибулі та кропу
* сіль, чорний мелений перець
Буряк помити, щільно загорнути у фольгу, запекти у духовці 1-1,5 год. залежно від розміру, остудити. Очистити, крупно натерти. Яйця нарізати кубиками (залишити половинку яйця для оздоблення). Огірки нарізати кубиками. Зелень порубати. Змішати буряк, яйця, огірки, зелень. Посолити, поперчити, залити кефіром і перемішати. Борщ виходить доволі густим. За бажання додати холодну кип’ячену воду, щоб зробити борщ більш рідким. Подавати добре охолодженим, прикрасивши яйцем.