Лікарі нагадують, що рибні страви повинні регулярно бути на нашому столі. А чому б і ні, адже це так смачно! Рибка в кроповому соусі виходить ніжною й надзвичайно ароматною. Спробуйте й переконайтеся самі, до того ж готується просто.
- 1 кг хека (тушки)
- борошно (для обвалювання)
- 400 мл вершків
- пучечок кропу
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
- олія
- зелена цибуля (для оздоблення)
Рибу розібрати на філе (розморожувати краще не до кінця, тоді розбирати простіше). Розрізати на порційні шматочки, обсушити. Посолити й поперчити. Обкачати в борошні. Швидко обсмажити на сильному вогні в розігрітій олії. Кріп дрібно посікти. У глибоку сковороду влити вершки (можна брати будь-якої жирності). Додати кріп, посолити й поперчити. Тушкувати на слабкому вогні хвилин 5. Додати обсмажену рибу й тушкувати під кришкою на помірному вогні 10 хв.
І ще один маленький секрет у вигляді оздоблення із зеленої цибулі. Наріжте пір’я приблизно по 10 см і розріжте кожне вздовж. Наріжте ножем на тонкі смужки. Викладіть у крижану (!) воду. Через 2 хв. вони почнуть звиватися спіралькою. Дістаньте з води й обсушіть на рушнику. Використовуйте для красивої подачі страв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.