Ви коли-небудь готували грушево-ванільний мармелад? Тепер смачний і корисний десерт буде і в вашому домі. Готуйте і насолоджуйтеся домашніми ласощами від телеведучої каналу 1+1 Валентини ХАМАЙКО.
- 600 г груш
- 300 г цукру
- 0,5 чайної ложки лимонної кислоти
- агар-агар
- ваніль
Груші миємо і чистимо, хвостики й серцевини видаляємо. Ріжемо груші шматочками та викладаємо у блендер. Подрібнюємо до однорідної маси. Пюре неодмінно раджу зважити — від цього залежить кількість агар-агару. Змішуємо пюре з цукром і лимонною кислотою (кислота зберігає колір фруктового пюре: воно не темніє). Додаємо агар-агар з розрахунку на кожні 200 г пюре 1 чайна ложка. Але беремо вагу пюре без цукру!
Якщо 500 г пюре, знадобиться 2,5 чайні ложки агар-агару. Додаємо ваніль. Все ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння: агар-агар розчиняється лише при високій температурі. Переливаємо наше фруктове пюре у форму, краще за все квадратну силіконову, і ставимо холонути. Товщина мармеладу має бути не більше 1,5—2 см. Холодний мармелад легко ріжеться. Обсипати цукром не потрібно!
Рецепт із книги Валентини ХАМАЙКО «Солодка неділя».