Грецька мусака з баклажанами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грецька мусака з баклажанами

9 Серпня, 2019
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грецька мусака з баклажанами
0
Поділилося
193
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це одна з найвідоміших страв грецької кухні, яка являє собою запіканку з овочів і м’яса під ніжним вершковим соусом. Основа мусаки — шари з баклажанів, за рахунок яких закуска тримає форму при порційній подачі. У розпалі літо — сезон овочів, приготуйте закуску з колоритом грецької кухні.

  • 800 г баклажанів
  • 600 г картоплі
  • 700 г фаршу
  • 200 г цибулі
  • 160–180 мл білого сухого вина
  • 50 г твердого сиру
  • олія
  • сіль, мелений перець

СОУС:

  • 40 г вершкового масла
  • 30 г борошна
  • 400–500 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • по дрібці мускатного горіха та солі

Для соусу на слабкому вогні розтопити вершкове масло. Всипати борошно, перемішати, обсмажити до золотавого кольору. Невеликими порціями влити тепле молоко, інтенсивно розмішуючи. Залишити трохи молока, щоб регулювати бажану густоту соусу. Постійно помішуючи, довести соус до кипіння (на мінімальному вогні) і дати покипіти 3—5 хв. Всипати в соус тертий сир. Перемішати і готувати, поки сир розплавиться. Соус за смаком посолити, додати тертий мускатний горіх, перемішати. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Яйця злегка збити вінчиком. У два прийоми додати яйця, щоразу розмішуючи. Миску з соусом закрити харчовою плівкою.

Цибулю нарізати чвертькільцями. З помідорів зняти шкірочку, дрібно нарізати. У баклажанів відрізати плодоніжки і нарізати їх тонкими скибочками. Скласти у друшляк, злегка присолити, залишити на 30 хв., промити та просушити. Обсмажити баклажани в олії, обсушити на паперових рушниках, щоб видалити надлишки олії. Обсмажити картоплю, нарізану кружальцями викласти на рушник.

У сковорідку з розігрітою олією покласти цибулю, злегка посолити, обсмажити до м’якості, перекласти зі сковорідки. Обсмажити фарш, влити вино, перемішати. Додати цибулю, помідори, сіль, перець, перемішати. Тушкувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випаровування рідини.

У форму для запікання викласти шар баклажанів, змастити соусом. Зверху рівним шаром викласти фарш, змастити соусом. Потім картоплю і скибочки баклажанів, що залишилися. Рясно полити мусаку соусом, притрусити тертим сиром. Запікати 40 хв. до рум’яної скоринки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Готову мусаку вийняти з духовки, залишити, щоб охолола: ледь теплу добре нарізувати на порційні шматочки.

 

Попередня публікація

Як зберегти кабачки свіжими до зими?

Наступна публікація

З Вахтангом Кікабідзе

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
З Вахтангом Кікабідзе

З Вахтангом Кікабідзе

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025

Останні публікації

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти