Медовий пиріг із горіхами і яблуками – зовсім пісний, що для багатьох зараз актуально. Але навіть тим, хто не дотримується посту, цей десерт точно сподобається.
* 300 г борошна
* 250 мл води
* 150 г цукру
* по 100 мл олії та меду
* 50 г волоських горіхів
* 1,5 чайної ложки гашеної соди
* 0,5 чайної ложки кориці
* дрібка солі
* 2 невеликих яблука
* цукрова пудра
Горіхи подрібнити. Воду, цукор, мед, сіль покласти в каструлю, поставити на вогонь. Довести до гарячого стану, щоб мед і цукор розчинилися. Додати гашену соду, добре перемішати. Перелити в ємкість, в якій замішуватимете тісто. Додати олію, горіхи. Всипати борошно та корицю, перемішати. Тісто виходить густе, як на оладки. Перелити в змащену форму, викласти яблука, порізані тонкими пластинками. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 40-50 хв. або до «сухої шпажки». Готовий пиріг повністю охолодити. Притрусити цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.