Попереду довгоочікувані травневі вихідні, які найкраще провести на природі. Можна влаштувати пікнік десь на мальовничій галявині, улюбленій дачі або прямо у дворі будинку. А на свіжому повітрі апетит розігрується не на жарт – запасайтеся рецептами страв, які можна приготувати на природі.
РЕБЕРЦЯ У КЕФІРІ
* 500 г свинячих ребер
* 150 мл кефіру
* 2 цибулини
* столова ложка цукру
* по 2 гілочки кропу та кінзи
* зубчик часнику
* сіль, чорний мелений перець
М’ясо нарізати вздовж ребер, цибулю – кільцями, часник, кріп і кінзу порубати. Змішати кефір із зеленню, часником, сіллю, цукром і перцем. Покласти реберця у маринад, зверху викласти цибулю, поставити під гніт на 3 год. Викласти реберця на решітку разом із цибулею. Смажити на решітці до готовності, час від часу поливаючи шашлик водою.
ЛАВАШ ІЗ БРИНЗОЮ
* 2 тонкі лаваші
* 250 г бринзи
* 100 г шинки
* солодкий перець
* пучок зелені
* 2-3 зубчики часнику
* вершкове масло
* спеції
Бринзу розім’яти із зеленню, подрібненим часником і спеціями. Нарізати соломкою шинку та перець. Лаваш змастити розм’якшеним маслом. Викласти на нього бринзу, шинку та перець, згорнути конвертиком. Покласти на решітку, смажити до золотавого кольору.
ВЕСНЯНИЙ КАРТОПЛЯНИЙ САЛАТ
* 500 г картоплі
* 6-7 редисок
* огірок
* 100 г смажених грецьких горіхів
* олія
* 2 столові ложки соку лимона
* 3 пера зеленої цибулі
* по чайній ложці гірчиці та меду
* сіль, чорний мелений перець
Картоплю відварити у мундирі, почистити. Гарячою нарізати кубиками, залити маринадом із суміші олії, лимонного соку, гірчиці та меду. Залишити охолоджуватися. Цибулю порізати, редиску й огірок нарізати кружальцями. Горіхи подрібнити. З’єднати всі інгредієнти з картоплею, посолити, поперчити, перемішати.
БУТЕРБРОДИ З РЕДИСКОЮ
* 2 варені яйця
* огірок
* 3-4 редиски
* 2 скибочки хліба
* 100 г сиру
* сіль, чорний мелений перець, зелень
Яйця нарізати кубиками, редис й огірки – тонкими кружальцями. Сир розім’яти, посолити, поперчити за смаком, притрусити рубаною зеленню. Хліб змастити сирною масою, викласти шматочки варених яєць і овочів. Прикрасити зеленню.
Діана ШЕПЕЛЬ.