Хочеться м’яса, соковитого й смачного, ще й аби рецепт був простим і швидким? Приготуйте страву з американської кухні, яку давно полюбляють в усьому світі — домашній курячий попкорн. Це дрібнесенькі шматочки курки в рум’яному паніруванні.
* 500 г курячого філе
* 2 столові ложки сушеного часнику
* столова ложка чорного меленого перцю
* 300 мл сметани
* 250 г борошна
* олія
* сіль
Змішати столову ложку меленого часнику, 0,5 столової ложки перцю, сіль.
Можна комбінувати будь-які приправи — за смаком. Філе нарізати дрібними шматочками (2×1 см). Змішати спеції та курку таким чином, аби духмяний маринад покривав її рівномірно. Поставити в холодильник на 30 хв. Змішати борошно, столову ложку часнику, 0,5 столової ложки перцю, сіль — за смаком. Обкачати курку в борошні. Трохи струсити зайве борошно, занурити філе в сметану. Знову обкачати в борошні — саме завдяки подвійному шару борошна отримаєте смачну скоринку, а сама курка залишиться соковитою. Готові шматочки просушити на решітці для запікання 10–15 хв. У каструлю зі щільним дном налити приблизно 3 см олії, розігріти. Покласти шматочки м’яса в каструлю, аби вони не торкалися один одного. Смажити до рум’яної скоринки, приблизно 5–7 хв. Готовий попкорн викласти на паперовий рушник.
Діана ШЕПЕЛЬ.