Горішки під ялинку - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Горішки під ялинку

30 Грудня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Горішки під ялинку
0
Поділилося
54
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Валентина Хамайко успішно поєднує кар’єру телеведучої на каналі 1+1, виховання чотирьох діточок, а ще вона чудово готує та вчить цьому інших. «Хочу розповісти про рецепт з дитинства — горішки зі згущеним молоком. Навіть форма для випікання мені дісталась у спадок від мами. Як же це смачно — хрумке тісто та ніжний крем зі шматочками горіхів!.. Здається просто неможливо зупинитися: рука так і тягнеться за одним горішком, другим, третім…»

Інгредієнти для тіста:

* 600-800 г борошна

* 200 г вершкового масла

* 3 жовтки

* 200 г цукру або цукрової пудри

* 2 столові ложки сметани

* дрібка солі

Для начинки:

* 250 г згущеного молока

* 150 г вершкового масла

* 50 г волоських горіхів

Змішуємо з цукром або цукровою пудрою 500 г борошна, додаємо дрібку солі. (Я використовую пудру, щоб не чекати, доки розчиниться цукор.) Додаємо розм’якшене масло, розтираємо його на крихту з сухою сумішшю. Жовтки збовтуємо зі сметаною і додаємо в тісто. Перемішуємо, додаючи решту борошна. Його кількість залежить від розміру яєць, жирності сметани і, власне, від самого борошна. Готове тісто має бути м’яким і нелипким. Загортаємо тісто в харчову плівку і даємо йому «відпочити» в холодильнику 30–40 хв. Банку зі згущеним молоком кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона була занурена в неї повністю. Варимо протягом 4 год. і залишаємо у воді до повного охолодження. Я зазвичай варю згущене молоко напередодні. Для випікання горішків потрібна форма. Існують електричні, але частіше зустрічаються класичні — ті, в котрих горішки потрібно випікати на газовій плиті. Форму змащуємо олією і добре нагріваємо на середньому вогні. З тіста робимо кульки розміром з чайну ложку — розмір кульок залежить від форми, у якій ви пектимете горішки. Форму потрібно змастити олією та добре розігріти. Розкладаємо тісто по виїмках форми і готуємо горішки 1 хв.–1 хв. 30 сек. Форму перевертаємо і готуємо ще 1 хв. 30 сек. Форму відкриваємо і перевіряємо, наскільки пропеклися половинки наших горішків. Якщо потрібно, тримаємо на вогні ще. Вироби мають бути рум’яними та апетитними. Будьте обережні з формою: вона дуже гаряча! Половинки випечених горішків викладаємо на таріль і даємо їм охолонути. Після цього чистимо їх бокові сторони від зайвого тіста, що могло утворитися в процесі випікання. Холодне варене згущене молоко змішуємо з м’яким вершковим маслом і подрібненими та попередньо підсушеними волоськими горіхами. Наповнюємо кремом половинки горішків і скріплюємо їх одна з одною. Зібрані горішки кладемо у холодильник щонайменше на 30 хв. Так вони краще триматимуть форму.

Порада: форму для горішків не варто мити водою, лише витирайте її серветкою. Так тісто не прилипатиме до форми і вона довго вам слугуватиме. Солодких вам днів!

У книзі “Солодка неділя” зібрано ще більше рецептів смаколиків від Валентини Хамайко.

 

 

 

Попередня публікація

Зимова казка

Наступна публікація

Нарахування та перерахунок пенсій (частина 2)

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Про нарахування пенсій

Нарахування та перерахунок пенсій (частина 2)

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти