У цього глінтвейну багато переваг: він безалкогольний, тож можна пити навіть дітям, антизастудний і добре зігріває, що наразі дуже корисно. Та й просто смачний.
На 0,7 л води:
- 4 повні столові ложки чаю каркаде (або 10—12 пакетиків)
- 5 гвоздичок
- 2 духмяні перці
- 3 см кореня імбиру
- кружечок апельсина (обов’язково зі шкіркою)
- 0,5 чайної ложки меленої кориці
- 2—3 столові ложки меду (або за смаком)
Імбир нарізати дуже тонкими пластинками. У чайнику змішати чай та спеції. Залити окропом. Укутати добре на 40 хв. Теплим процідити через ситечко. Додати мед. За забарвленням він повинен вийти дуже насиченого рубінового кольору і практично непрозорим — нагадує справжній кагор.
Мар’яна ПАНІВ. м. Івано-Франківськ.