Готується на основі гарбузового пюре. Завдяки кориці та цедрі лимона гарбузовий смак зовсім не відчувається. Кекс виходить із вологою ніжною структурою, дуже м’який та ароматний.
- 250 г гарбузового пюре (приблизно 350 г очищеного гарбуза)
- 250 г борошна
- 180—200 г цукру
- 100 мл олії
- 2 невеликі яйця
- 1 чайна ложка соди (і сік лимона для гасіння)
- 1 чайна ложка кориці
- цедра 1 лимона
- чверть чайної ложки солі
М’якуш гарбуза запікати в духовці близько 30 хв. Або залити невеликою кількістю води в каструльці та протушкувати до повної м’якості, потім обов’язково відкинути на друшляк, щоб уся рідина стекла. Зробити пюре з гарбуза за допомогою товкача або блендера, остудити. Додати до пюре цукор, олію, яйця, цедру лимона (або апельсина), сіль. Якщо у вас солодкий гарбуз, кількість цукру можна зменшити. Трохи збити міксером чи ручним віночком. Всипати борошно, змішане з корицею. Ще трохи збити до однорідності. Тісто виходить негусте. Наприкінці ввести гашену соду, перемішати. Перелити у форму, змащену олією (інгредієнти розраховані на 2 маленькі форми 16х6 або одну велику 22×8 см). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 45—50 хв. або «до сухого сірника». Готовий кекс остудити. Притрусити цукровою пудрою. Наступного дня, коли кекс настоїться, він ще смачніший.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.