Фахітас – популярна страва мексиканської кухні. Це смажене й нарізане смужками м’ясо з овочами, яке подають з тортильєю, м’яким пшеничним коржем. Якщо не знайдете тортильї, то можна використати вірменський лаваш, вони дуже схожі за смаком.
* 500 г курячого філе
* червона цибулина
* 3 різнокольорові солодкі перці
* гострий перець
* 4 тонкі коржі
Маринад:
* 5 столових ложок олії
* 25 мл соку лайма (лимона)
* зубчик часнику
* чверть чайної ложки меленого чилі
* кілька гілочок кінзи
Курячі грудки очистити від плівок. Для маринаду подрібнити часник і кінзу, з’єднати в мисці з олією, соком лайма та чилі. Ретельно перемішати. Посолити, поперчити. Залити курячі грудки маринадом і перемішати. Маринувати 2-4 год. Злити маринад, обсушити філе, нарізати тонкими смужками. Так само тонко нарізати солодкий перець, цибулю, подрібнити гострий перець. Обсмажити на сковороді в олії, доки перець стане м’яким. Перекласти готові овочі в окремий посуд, а на цій сковороді обсмажити курку (3-5 хв. з кожного боку). Викласти м’ясо на коржі, зверху – овочі. Кожен корж згорнути рулетом.
Діана ШЕПЕЛЬ.