Домашня ряжанка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашня ряжанка

23 Липня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня ряжанка
0
Поділилося
290
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ніжна, ароматна, з апетитною рум’яною скоринкою. Магазинна в жодне порівняння не йде! Пам’ятаю, домашню ряжанку ще в печі готувала моя бабуся, саме цим рецептом і хочу поділитися. Правда, робити її буду в духовці. Одразу скажу, що приготувати ряжанку в домашніх умовах нескладно, головне — використовувати якісні продукти та дотримуватись рецепту.

  • 1 л жирного молока
  • 2 столові ложки сметани

Беремо літр жирного молока, бажано, щоб було домашнім. Якщо у жителів мегаполісів не завжди є можливість купити молоко просто з-під корови, то купуємо звичайне жирне молоко нетривалого зберігання. Наливаємо в казанок або інший товстостінний посуд, враховуючи, що потім будемо топити в духовці. Емальовані каструлі для цього не годяться.

На слабкому вогні доводимо молоко до кипіння, даємо злегка прокипіти. Потім казанок із гарячим кип’яченим молоком ставимо в розігріту духовку. Витримуємо 50 хв. при температурі 180 градусів. На поверхні молока утворюється щільна рум’яна скоринка. Після закінчення цього часу виймаємо молоко з духовки, даємо охолонути, щоб було теплим. Але краще, якщо ви не обмежені в часі, казанок із молоком залишити в гарячій духовці, щоб воно повільно остигало (так збільшиться час випарювання молока і смак домашньої ряжанки вийде більш насиченим).

Коли пряжене молоко стане теплим (важливо не пропустити момент), беремо ніж і з чотирьох сторін акуратно підрізаємо рум’яну молочну скоринку. Відливаємо трохи молока в склянку і додаємо сметану, розмішуємо. Ідеальний варіант — домашня сметана. Потім з чотирьох сторін підливаємо сметанно молочну суміш.

Злегка обертаємо каструлю, щоб все змішалося. Перемішувати ложкою вміст казанка не варто, щоб не зім’яти дуже апетитну скоринку. Та й не потрібно, адже ми спеціально додавали сметану з чотирьох сторін казанка. Майбутню ряжанку накриваємо кришкою, укутуємо ковдрою та ставимо в тепле місце на 8—10 год., щоб дозріла. Готову ряжанку ставимо в холодильник. Коли вміст казанка як слід охолоне, можна насолоджуватися чудовим смаком густої домашньої ряжанки.

Валентина ШВАЧКА. м. Яготин.

Попередня публікація

Хвощ і ріст стимулює, і лікує

Наступна публікація

Що робити у разі стихійного лиха

Схожі публікації

Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Наступна публікація
Що робити у разі стихійного лиха

Що робити у разі стихійного лиха

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025

Останні публікації

Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти