Домашні ковбаски чудово впишуться в святкове меню замість котлет. Але на відміну від них, в рецепт не додається хліб і яйце, а форму тримають добре. І основний інгредієнт, який відрізняє їх від звичайних котлет, додавання газованої води. Саме завдяки цьому страва виходить соковитою.
* 250 г свинини
* 250 г яловичини
* 50 мл сильногазованої води
* неповна чайна ложка солі
* невелика цибулина
* чорний мелений перець (за смаком)
* паприка (за смаком)
* олія (для смаження)
Свинину пропустити через м’ясорубку (це може бути лопатка або ошийок) з дрібними отворами. Яловичину також перекрутити на м’ясорубці (підійде лопатка, вирізка, шийна частина). Фарш з’єднати і знову перекрутити з цибулею на м’ясорубці. Посолити, додати чорний перець і паприку. Перемішати, потім відбити (кидаючи в миску з відстані) — це потрібно, щоб ковбаски добре тримали форму. В кінці влити газовану воду, перемішати.
Для формування ковбасок обрізати верхню частину пластикової пляшки. Фарш ще раз перемішати. Наповнити пляшку (де горлечко) фаршем і, проштовхуючи його через отвір, відсадити ковбаски (приблизно по 7 см). Їх можна сформувати і руками, але проходячи через шийку, фарш ущільнюється, вироби виходять рівні та акуратні. Щоб їх було зручно перекладати на сковорідку, поставити на 30–60 хв. в морозилку — вони підмерзнуть і будуть тримати форму. На сковороду налити побільше олії (щоб ковбаски рівномірно обсмажувалися), добре розігріти. Смажити приблизно по 8–10 хв. з усіх боків до рум’яної скоринки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.