До борщу і не тільки: часникові пампушки на сковороді - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

До борщу і не тільки: часникові пампушки на сковороді

31 Серпня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
До борщу і не тільки: часникові пампушки на сковороді
0
Поділилося
1.3k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Пампушки на кефірі готуються дуже швидко і просто, адже на відміну від дріжджових немає потреби ставити тісто на розстоювання. Щойно з’єднайте продукти, можна відразу ж їх готувати. Після смаження пампушки змішуються з заправкою на основі часнику, олії та зелені. Такі м’якенькі й духмяні пампушки стануть апетитним доповненням до будь-якої першої страви.

ТІСТО:

* 250 мл кефіру (будь-якої жирності)

* 300–350 г борошна

* неповна чайна ложка соди

* 0,5 чайної ложки солі

* чайна ложка цукру

* олія (для смаження)

ЗАПРАВКА:

* 3 зубчики часнику

* півпучки кропу

* дрібка солі

* 3 столові ложки олії

Кефір кімнатної температури влити в миску, всипати цукор, сіль і соду. Соду не потрібно гасити оцтом, оскільки в тісті присутнє кисле середовище. Суміш ретельно перемішати протягом 2 хв., щоб розчинити сипучі компоненти. За цей час сода увійде в контакт з кефіром, суміш стане пишною. Борошно перед використанням обов’язково просіяти, це не тільки позбавить сторонніх домішок, а й наситить киснем, що зробить страву більш пишною. Всипати його невеликими порціями в кефір, перемішуючи виделкою. Коли все буде додане, тісто вимісити руками. Тісто не повинно прилипати до рук, при цьому залишитися дуже м’яким. Прикрити його рушником, дати йому постояти 30 хв. Робочу поверхню присипати борошном. Тісто розділити на 3 частини, щоб було зручніше розкочувати. Одну частину розкачати у вигляді пласта товщиною 1 см. За допомогою склянки або чарки видавити на полотні невеликі заготовки (враховуйте, що при смаженні вони ще збільшаться). Таким чином використати все тісто. Сковороду лише злегка змастити олією, добре розігріти. Викласти заготовки, смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки з кожного боку (приблизно по 3–4 хв.). Сковороду при цьому прикрити кришкою. Пампушки піднімуться і збільшаться в розмірі приблизно в 2 рази.

Готуємо духмяну заправку. Кріп дуже дрібно нарізати. Часник пропустити через часникодавку. З’єднати часник і зелень в мисці, влити олію і трохи посолити, добре перемішати. Дати постояти кілька хвилин, щоб олія ввібрала в себе смак і аромат часнику.

Готові пампушки після смаження викласти в глибоку каструлю, додати часникову заправку, ретельно перемішати, щоб олія обволокла кожну. Дати постояти під кришкою приблизно дві хвилини.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

«Кишеня» для щіток

Наступна публікація

Чому у корови виникають тріщини на дійках

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Чому у корови виникають тріщини на дійках

Чому у корови виникають тріщини на дійках

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти