У кав’ярнях Львова завжди пропонують сирник в шоколадній глазурі. Від простої сирної запіканки він відрізняється дуже ніжною консистенцією. Виходить це завдяки додаванню вершкового масла і окремого збивання білків і жовтків. Незважаючи на доступні продукти і простоту приготування, він не у всіх виходить. Велике значення мають пропорції продуктів. Сирник, приготований за цим рецептом, вийде ніжним, він добре тримає форму і нарізається акуратними шматочками.
* 500 г кисломолочного сиру (від 9%)
* 100 г цукру
* 100 г вершкового масла
* 4 яйця
* 1 столова ложка манної крупи
* цедра 1 лимона
* 0,5 чайної ложки солі
* дрібка ваніліну (або чайна ложка ванільного цукру)
Цедру натерти на найдрібнішій тертушці. Яйця розділити на жовтки і білки. Збити білки з сіллю міксером (або вінчиком) до щільності. Жовтки збити з цукром і ваніліном до розчинення крупинок. Додати м’яке масло і протертий або пропущений двічі через м’ясорубку сир. Збити суміш до однорідності. Додати манку, цедру лимона, збити. Додати збиті білки, акуратно вмішуючи їх в тісто. Форму змастити маслом (тісто розраховане на форму 24х10 см). Перекласти суміш, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 50–60 хв. У процесі випікання сирник підніметься, але потім опуститься — це нормально. Готовий сирник охолодити і нарізати шматочками.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.