Подивіться, як незвичайно можна приготувати котлети! Апетитні човники з фаршу із сиром і грибами — повноцінна друга страва, що підходить до обіду й вечері. Щоб м’ясо при запіканні залишилося соковитим, готуємо в пергаментному папері (але підійде й фольга).
- 600 г свинини
- 3 скибочки черствого батона
- 200 г печериць
- 80 г сиру твердих сортів
- 1 невеличкий помідор
- 2 невеличкі цибулини
- панірувальні сухарі
- олія
- чорний мелений перець (за смаком)
- сіль (за смаком)
Сама начинка є гарніром до м’ясної основи, тому її можна робити різноманітною (крупи, бобові, обсмажені овочі — цибуля, морква, кабачки, баклажани) й отримувати нові за смаком й ароматом страви.
В олії обсмажити до золотавості 1 подрібнену цибулину й додати нарізані кубиками печериці (гриби можна брати будь-які, за смаком). Готувати при середній температурі до випаровування рідини. Наприкінці поперчити й посолити. М’ясо перекрутити двічі з 1 цибулиною й замоченим і віджатим батоном.
Посолити, поперчити. Фарш розділити на 4 частини, кожну брати вологими руками й ліпити довгасті котлети. Потім зробити в кожній заглиблення, формуючи човники з бортиками. Викласти їх на аркуші пекарського паперу (розмір приблизно 30х25 см). У заглиблення човників нарівно викласти підготовлені гриби. Широкі сторони паперу підігнути до човників (робимо загини всередину), а з боків папір скрутити. Помідор нарізати на середні шматочки й розподілити на грибах. Поставити човники на деко або у форму й готувати при 200 градусах 30 хв. Сир крупно натерти й притрусити ним човники. Знову поставити в духовку на 10 хв. Фарш за цей час повністю приготується, сир розплавиться й зарум’яниться. Аромат на кухні приголомшливий!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.