Чебуреки: простий рецепт Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Чебуреки: простий рецепт Євгена Клопотенка

2 Березня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Чебуреки: простий рецепт Євгена Клопотенка
0
Поділилося
274
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Для більшості з нас чебуреки — це вулична їжа. Але я абсолютно впевнений, що це також чудовий варіант для домашніх посиденьок у великій компанії. Тільки уявіть собі: берете золотистий чебурек, надкушуєте, і ваші смакові рецептори просто вибухають від неймовірного м’ясного соку, запечатаного всередині хрусткої оболонки. А потім ви занурюєте чебурек до тарілки з домашньою аджикою і вас остаточно накриває хвиля задоволення. Тож якщо готові до таких вражень, запам’ятовуйте простий рецепт.

Тісто:

* 600 г борошна

* 250 мл води (50 градусів)

* 1 чайна ложка цукру

* 1 чайна ложка оцту

* 1 столова ложка олії

* 1 чайна ложка солі

Начинка:

* 800 г яловичого фаршу

* 1 цибулина

* 2 зубчики часнику

* 1 столова ложка зіри

* 200 мл води

* олія (для смаження)

* сіль та чорний мелений перець (за смаком)

Замісіть тісто для чебуреків: до борошна додайте сіль, цукор, оцет, олію та теплу воду. Замісіть пластичне тісто та обгорніть харчовою плівкою. Залиште в холодильнику на 30 хв. відпочити.

Підготуйте начинку для чебуреків. Пропустіть яловичину через м’ясорубку та зробіть фарш. Цибулю дрібно наріжте ножем і додайте до фаршу разом із зубчиками часнику, пропущеними через часникочавилку або натертими на тертушці. Доведіть до смаку сіллю з перцем та додайте зіру. Розведіть фарш 200 мл дуже холодної води та ретельно вимішайте.

Розділіть тісто на 8–12 кульок та розкачайте їх у тонкий пласт. На одну половину пласта тіста викладіть начинку з фаршу. Змастіть краї тіста водою, щоб вони добре злиплися. Потім накрийте другою половиною, закріпивши тісто з країв. Далі за допомогою ножа обріжте зайве тісто з країв чебуреків. Потім зубчиками виделки ще раз добре закріпіть краї. Дуже важливо, щоб вони були герметично закриті й при смаженні сік не почав витікати на пательню з олією. На добре розігрітій пательні з великою кількістю олії підсмажте чебуреки з обох боків до рум’яної скоринки.

Готувати — це просто!

Більше рецептів від Євгена Клопотенка знайдете на його сайті klopotenko.com. А також у кулінарній книзі «Зваблення їжею», яка, до речі, може стати чудовим подарунком до 8 Березня.

Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чи закривати кришку унітаза?

Наступна публікація

Медуниця декоративна і взимку

Схожі публікації

Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Наступна публікація
Медуниця декоративна і взимку

Медуниця декоративна і взимку

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025

Останні публікації

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

Ауріка Ротару: “Мусимо бути згуртованими, аби зберегти країну”

22 Жовтня, 2025
Прозорість у «Трембіті»

Прозорість у «Трембіті»

22 Жовтня, 2025
Буряки збираємо, але не поспішаємо

Буряки збираємо, але не поспішаємо

21 Жовтня, 2025
Арахісу — сухе й прохолодне місце

Арахісу — сухе й прохолодне місце

21 Жовтня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти