Дуже смачні ніжні свинячі відбивні в «кожушку» з натертої картоплі. Спочатку відбивні злегка обсмажуються, потім запікаються в сметані в духовці. Вони мають чудовий аромат і незрівнянний смак. Така страва добре підійде для ситного обіду або вечері — вона вже містить і м’ясо, і гарнір.
- 500 г свинини
- 500 г картоплі
- 2 невеликі цибулини
- 2 яйця
- 2 столові ложки борошна (з гіркою)
- 2 зубчики часнику
- 200 г сметани
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
- олія (для смаження)
Свинину нарізати тонкими порційними пластинами 0,5—1 см завтовшки. Відбити тонко кожен шматочок. Посолити, поперчити. Для «кожушка» цибулю дуже дрібно нарізати. Картоплю натерти на великій тертушці (рідину, що виділиться, злити). До картоплі додати цибулю, яйця, борошно, 2 столові ложки сметани. Також додати сіль, перець і часник, вичавлений через часничницю. Все добре перемішати. На шматочок свинини викласти трохи картопляної маси, розрівняти. Так само зробити з іншого боку, загорнувши весь шматочок у «кожушок». Якщо паніровка вийде не ідеальна — не страшно.
Відразу викладати на сковороду з сильно розігрітою олією. Смажити на середньому вогні до моменту, коли знизу картопляна маса схопиться і добре підсмажиться. Перевернути і так само обсмажити з іншого боку. Обсмажені відбивні перекласти в форму для запікання або просто на деко, застелене фольгою. Змастити сметаною, що залишилася. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 20—25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.