Смачний і корисний пісний салат з сирого буряка «по-корейськи» готується швидко. Але потім йому обов’язково потрібно дати час, щоб настоявся. Тоді він дасть багато соку, просочиться ароматом заправки і стане ще смачнішим.
- Середній буряк
- невелика цибулина
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки цукру
- 2 зубчики часнику
- дрібка гострого перцю
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 0,5 чайної ложки меленого коріандру
- столова ложка оцту (9%)
- 3 столові ложки олії
Буряк нашаткувати довгими смужками. Додати сіль і цукор, а також часник, пропущений через прес. Заправити оцтом, перемішати. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити до прозорості на розігрітій олії, зняти з вогню. У сковороду з цибулею і ще гарячою олією додати спеції: коріандр, чорний і червоний перець, перемішати. Гарячу олію з цибулею і спеціями влити у миску з буряком. Перемішати, накрити плоскою тарілкою, покласти вантаж. Поставити у холодильник мінімум на 12 год. — за цей час буряк виділить багато власного соку. Перемішати і подавати до столу.
Діана ШЕПЕЛЬ.