Ну як можна встояти перед ароматом свіжоспеченої домашньої здоби, коли вона така апетитна? Готуємо ніжні та легкі булочки цікавої формовки з сиром.
Тісто:
- 250 мл молока
- 18 г свіжих дріжджів
- 100 г цукру
- 70 г вершкового масла
- 2 невеликих яйця
- 500—550 г борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- яйце (для змащування)
Начинка:
- 500 г кисломолочного сиру
- жменя родзинок
- яйце
- 70—100 г цукру
- дрібка ваніліну
Для тіста молоко підігріти, щоб було теплим. Додати 1 столову ложку цукру та дріжджі. Всипати 100 г борошна, перемішати. Поставити опару в тепле місце. Дати добре піднятися (це забере близько 15—20 хв.). Змішати опару та яйця, збиті з сіллю, цукром і ваніллю. Всипати поступово борошно (його може знадобитися трохи більше або менше). Наприкінці ввести розм’якшене масло, перемішати. Замісити тісто. Поставити в тепле місце. Дати піднятися (це забере близько 40—60 хв.). Потім тісто обім’яти. Знову поставити в тепле місце на 40—60 хв.
Для начинки сир перекрутити на м’ясорубці. Додати цукор, ванілін і яйце. Добре розтерти. Додати родзинки, перемішати. Якщо начинка вийшла рідка, додайте столову ложку манної крупи. Консистенція залежить від сиру, який використовуєте.
Тісто розділити на 18—20 частин, сформувати млинці 0,5 см завтовшки. Трохи відступивши від краю, зробити 2 наскрізні розрізи справа та зліва. У центр млинця викласти начинку, розподіляючи по всій довжині. Далі бічні краї з розрізами підняти догори, протягнути один в інший, закривши булочку хрест навхрест, щоб виглядала начинка. Викласти булочки на деко, застелене пергаментом. Змастити збитим яйцем. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20—25 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.