Якщо плануєте приготувати шашлик, то краще перевозити його вже замаринованим. Адже під час тривалого транспортування в спекотний день у свіжому м’ясі починають розвиватися патогенні мікроорганізми. Маринад із використанням вина сповільнює цей процес.
Для приготування знадобиться:
* 1 кг м’яса
* 500 мл червоного сухого вина
* 2 гвоздики
* лавровий листок
* 5 горошин чорного перцю
* 3 гілочки петрушки
* 2 зубчики часнику
Дрібно порубайте часник, додайте інші компоненти, добре перемішайте й поставте на маленький вогонь. Дочекайтеся закипання й варіть 2 хв. Зніміть із вогню, остудіть та залийте маринадом м’ясо. Маринувати 8–10 год.
Діана ШЕПЕЛЬ.