Київ – одне з найкрасивіших міст світу. Серед символів нашої чудової столиці, поряд із каштанами, дніпровськими схилами, архітектурними шедеврами, є ще й гастрономічні. Класикою стали, наприклад, котлети по-київськи, які мають таку назву навіть далеко за межами міста. Рецептуру гастрономічних брендів міста тримають у найсуворішому секреті, та допитливі кулінари розгадали рецепти й пропонують приготувати цю смакоту самостійно.
КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКИ
Це одна з найвідоміших страв української кухні. Часто пункт – спробувати котлету по-київськи – наявний в обов’язкових туристичних програмах поряд із відвідуванням музеїв й ознайомленням із визначними пам’ятками столиці.
* 2 курячі філе
* 150 г вершкового масла
* борошно
* панірувальні сухарі
* 2 яйця
* 100 мл молока
* сіль, чорний мелений перець
* зелень
Куряче філе надрізати уздовж, розпластати, накрити харчовою плівкою й відбити. Розм’якшене вершкове масло змішати з рубаною зеленню, посолити. Масу розділити навпіл і за допомогою 2 столових ложок сформувати начинку. Відправити її до морозильної камери, аби трохи застигла. Потім викласти начинку на філе й загорнути котлету, щоб краї заходили один на одного. Знову помістити в морозилку на 5 хв. Збити яйця з молоком. Котлети обваляти в борошні, вмочити в яєчно-молочну суміш, обваляти в паніруванні. Знову вмочити в яйце з молоком і ще раз обваляти в паніруванні. У сковороді розігріти олію, обсмажити котлети до золотавої скоринки. Потім помістити в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.