М’який і легкий апельсиновий кекс — дуже простий у приготуванні.
- 2 середніх яйця
- 80 г вершкового масла
- 2 столові ложки олії
- 110 г цукру
- 140 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача (з гіркою)
- 60 мл апельсинового соку
- цедра апельсина
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
У миску викласти яйця, всипати цукор, сіль і ванілін. Збити міксером на піну. Додати олію та розтоплене вершкове масло, перемішати. Всипати трохи борошна, розпушувач. На малій швидкості міксера збити. Поступово всипати борошно, що залишилося. Натерти в тісто цедру 1 апельсина, перемішати. Потроху влити апельсиновий сік, недовго збити міксером. Виходить тісто трохи густіше, ніж на оладки.
Викласти тісто у форму для кексу, застелену пергаментом (21х10 см). Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хв. Коли трохи охолоне, присипати цукровою пудрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.