Куряче м’ясо, приготовлене в концентрованому бульйоні, наскрізь просякнуте ароматами прянощів і має інтенсивний рівномірний смак як ззовні, так і всередині. Його легко нарізати тонкими скибочками, воно пружне і довго не завітрюється.
- 2 курячі філе (600 г)
- 1 чайна ложка солі (без верху)
- 1 чайна ложка цукру (без верху)
- 1 чайна ложка сухого часнику
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- 6 горошин духмяного перцю
- 4 середні лаврові листки
- 6 столових ложок олії
- 250 мл води
Для маринування змішати сіль, цукор, часник і мелений перець. Натерти філе половиною ароматної суміші. Цукор у суміші для маринування діє як підсилювач смаку, підкреслює його.
Покласти курку в ємність і залишити маринуватися в холодильнику 8 год. Після дістати з холодильника, дати відлежатися при кімнатній температурі 1 год. У сковорідці добре розігріти олію. Викласти філе, смажити на сильному вогні, прикривши нещільно кришкою. Як м’ясо побілішає з одного боку, відразу ж перевернути, смажити 3–4 хв. Коли м’ясо схопиться з іншого боку, залити 1 склянкою холодної води і швидко довести до кипіння. Додати суміш, що залишилася від маринування, духмяний перець, лавровий лист.
Зменшити вогонь і тушкувати з відкритою кришкою хвилин 20–25, залежно від товщини м’ясних шматочків. Через кожні 3–4 хв. обов’язково перевертати м’ясо.
Куштуємо бульйон на сіль (на смак він має бути трохи пересолений). Стежити за тим, щоб не википіла вся вода, якщо потрібно – долити (може знадобитися ще трохи більше пів склянки).
Після закінчення тушкування вимкнути вогонь, а м’ясо залишити під кришкою до охолодження. Поставити в холодильник на 8 год., щоб філе дозріло.