Вареники на картопляному відварі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Вареники на картопляному відварі

16 Листопада, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Вареники на картопляному відварі
0
Поділилося
3k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Оскільки використовується гарячий картопляний відвар, то тісто замішується заварним способом, без яєць, тому виходить м’яким, «слухняним», еластичним і підходить для замішування не тільки вареників, а й пельменів.  А ще від такого способу приготування є подвійна вигода: варену й розім’яту картоплю використовуємо для начинки, а відвар — для замішування тіста. Адже в ощадливої господині все згодиться для справи!

ТІСТО:

350—400 г борошна
200 мл картопляного відвару
3 столові ложки олії
чайна ложка солі

НАЧИНКА:

500—600 г картоплі
200 г печериць
велика цибулина, олія
сіль і чорний мелений перець (за смаком)

ЗАСМАЖКА:
велика цибулина
олія та вершкове масло (нарівно)

Очищену картопля крупно нарізати, залити водою. Коли закипить, знімати пінку з поверхні. Відварити до готовності. Бульби повинні стати абсолютно м’якими, можуть навіть злегка розваритися. Гриби й цибулину нарізати дуже дрібними кубиками. Розігріти в сковороді олію й обсмажити цибулю, щоб стала м’якою та золотавою, викласти на тарілку. Окремо обсмажити гриби до повного випаровування вологи й рум’яності. Викласти до грибів цибулю, посолити й поперчити за смаком.

Для засмажки на суміші масла й олії обсмажити дрібно нарізану цибулину до золотавого кольору. Коли картопля звариться, час замішувати тісто. У миску просіяти борошно (спочатку 350 г, те, що залишилося, підсипати за необхідності), по центру зробити ямку та влити в неї олію. Не перемішувати. У гарячому картопляному відварі розчинити сіль і влити тонкою цівкою у борошно. Швидко розмішати виделкою, а потім замісити руками. Вийде м’яке тісто, яке не липне до рук. Покласти в пакет і дати відлежатися 30 хв. З картоплі злити відвар, що залишився. Розім’яти товкачиком. Додати гриби й цибулю разом з олією. За необхідності досолити. Тісто тонко розкачати, вирізати кружечки й викласти начинку, зліпити вареники.

Тісто дуже швидко підсихає — це особливість заварного способу, тому не потрібно розкачувати відразу багато — зліпили частину вареників, а потім наступну. Тісто тримайте в пакеті. Усього виходить близько 24 великих вареників. Викласти в киплячу підсолену воду. Варити після того, як спливуть, 3—4 хв. Засмачити засмажкою — вона й аромату додасть, і не дасть вареникам злипнутися.

Порада: якщо готуватимете вареники із солодкою сирною або фруктово-ягідною начинкою, то можна додати у відвар столову ложку цукру.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Цибуля-сіянка: запастися або купити перед посадкою

Наступна публікація

Чаювання зробило мої вечори цікавішими

Схожі публікації

Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Наступна публікація
Чаювання зробило мої вечори цікавішими

Чаювання зробило мої вечори цікавішими

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025

Останні публікації

Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти