Відбивні не прості, а фірмові. На перший погляд — нічого особливого, але завдяки одній фішці вони виходять соковитими навіть із яловичини.
- 500 г філе яловичини
- 200 мл молока
- 0,5 чайної ложки солі
- чорний мелений перець (за смаком)
- 1—2 яйця
- борошно
- панірувальні сухарі
- олія
М’ясо добре відбити з обох боків молоточком. Викласти в миску. Залити молоком. Поставити в холодильник хоча б на 1 год., але краще на ніч. Це і є секрет — м’ясо просочується молоком і завдяки цьому готові відбивні будуть набагато соковитішими. М’ясо дістати з молока, обсушувати не потрібно. Посолити та поперчити. В миску вбити яйця. Посолити, поперчити, трохи збити. Обкачати м’ясо в борошні, занурити в яйця, потім — у сухарі. Далі — знову яйця та сухарі. Завдяки такій «шубці» в м’ясі збережуться всі соки. Смажити в розігрітій олії до утворення рум’яної скоринки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.