А такі кабачки їли? Хрусткі палички, тоненькі млинці, салат та кабачки в сметані - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

А такі кабачки їли? Хрусткі палички, тоненькі млинці, салат та кабачки в сметані

26 Липня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
А такі кабачки їли? Хрусткі палички, тоненькі млинці, салат та кабачки в сметані
0
Поділилося
67
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Кабачки набирають сили, і щодня їх стає дедалі більше… Ікра, оладки, рагу — коли вже все перепробувано, приготуйте щось новеньке.

У СМЕТАНІ

Здавалося б, звичні інгредієнти, а смак особливий.

2 кабачки (400 г); середня цибулина; 0,5 чайної ложки солі; дрібка чорного меленого перцю; 50 г твердого сиру; 2 столові ложки жирної сметани; 2—3 столові ложки борошна; олія.

Кабачки нарізати четвертинками чи половинками 3 мм завтовшки. Посолити, поперчити та залишити на 30 хв., щоб виділили якомога більше соку. Промокнути паперовим рушником. Обкачати в борошні. Обсмажити до рум’яності в олії. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити в невеликій кількості олії до рум’яності. Обережно змішати в сковороді цибулю, кабачки та сметану. Притрусити крупно натертим сиром. Накрити сковорідку кришкою і готувати на мінімальному вогні, поки сир розплавиться — приблизно 10 хв.

ХРУСТКІ ПАЛИЧКИ

Шматочки молоденьких кабачків швидко запікаються у духовці. Сирна паніровка робить скоринку хрумкою, а спеції додають аромату.

2 середні молоденькі кабачки; 200 г сметани; 2—3 зубчики часнику; 100 г панірувальних сухарів; 100 г твердого сиру; сіль, чорний мелений перець за смаком.

Соус: 150 г сметани; 2 зубчики часнику; кріп; сіль, чорний мелений перець за смаком.

Кабачок нарізати паличками завдовжки 6—8 см (шкірочку не зрізати). Часник вичавити та додати до сметани. Всипати сіль і перець (можна додати інші спеції). Перемішати. Сир дрібно натерти та перемішати з сухарями. Кожну кабачкову паличку занурювати у сметану, а потім — у суміш із сиру та сухарів. Викласти на деко, застелене пергаментом.

Поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 20—25 хв. (або до рум’яності). За цей час приготувати соус: подрібнені кріп і часник додати до сметани. Посолити, поперчити, перемішати.

ТОНЕНЬКІ МЛИНЦІ

Усі готують оладки, а ви спробуйте тоненькі млинці, в які можна завернути начинку.

400 г кабачків; 350 мл кефіру; 3 маленькі яйця; 180—200 г борошна; чайна ложка цукру; 0,5 чайної ложки солі; 0,5 чайної ложки соди; столова ложка олії (в тісто); олія (для смаження); шматочок вершкового масла (для змащування).

Кабачки довільно нарізати. Перекласти в миску. Влити теплий кефір (будь-якої жирності). Додати яйця, цукор і сіль. Усе подрібнити блендером на однорідну масу. Якщо блендера немає, кабачки можна натерти на дрібній тертушці (для дерунів) і додати до решти інгредієнтів. Усипати соду та трохи перемішати виделкою.

Всипати все борошно та перемішати до однорідності. Влити олію. За консистенцією тісто виходить, як на звичайні млинці, з кабачковими вкрапленнями. Сковорідку трохи змастити олією. Вилити порцію тіста та розподілити лопаткою. Смажити, як звичайні млинці, на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Готові змащувати маслом.

САЛАТ «ЩОСЬ НОВЕНЬКЕ»

Смажений кабачок та яйця у цьому салаті роблять його більш поживним. І не забудьте про пікантний часничок — його аромат чудово доповнить страву.

2 молоді невеликі кабачки; 3 круто зварених яйця; 2—3 середні помідори; 2 зубчики часнику; зелень, майонез, сіль, чорний мелений перець — за смаком; олія.

Кабачки нарізати тонкими кружальцями. Обсмажити в олії з обох боків. Після цього обов’язково викласти на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії. В іншому разі страва вийде занадто жирною. Дати охолонути. Помідори та яйця крупно нарізати. Зелень порубати. Часник вичавити. З’єднати все в мисці. Засмачити майонезом (сметаною). Посолити та поперчити. Дуже акуратно все перемішати.

Іванна ПРОСКУРНЯ. м. Івано-Франківськ.

Попередня публікація

Чому пропадає зав'язь у кабачків

Наступна публікація

Як перестати бути жертвою

Схожі публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Наступна публікація
Як перестати бути жертвою

Як перестати бути жертвою

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025

Останні публікації

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

Тригерні точки: як боротися з м’язовими затисками

2 Червня, 2025
Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Які умови призначення пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи?

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти