Запечена картопля з начинкою — смачно та різноманітно, адже зробити такі «піци» можна з будь-чим.
- 4 середні картоплини
- 4 пластинки твердого сиру
- 100 г ковбаси
- 2 столові ложки кетчупу
- 1 помідор (або 4 помідори-чері)
- олія
- сіль (за смаком)
Молоду картоплю ретельно вимити. Відварити до готовності, але важливо, щоб вона не розварилася. Деко застелити пергаментом, змастити олією, викласти картоплю. Накрити іншим аркушем пергаменту та причавити дном каструлі, щоб трохи розплющити. Підсолити, збризнути олією, поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хв. Дістати деко, змастити картоплини кетчупом. Викласти по два тонких кружальця ковбаси (шинки). Потім — нарізані кружальця помідорів. Далі — шматочки сиру. Поставити в духовку (у верхнє положення), готувати ще 10 хв. (або до розплавлення сиру) при 200 градусах.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.