Куряча грудка, обсмажена у збитому білку, виходить ніжною та соковитою. Скоринка з такого кляру хрустка та пухка. Рецепт дуже простий, а результат пречудовий.
- 1 куряча грудка (240—300 г)
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки суміші перців
- сіль (за смаком)
- 1 чайна ложка крохмалю
- приправа для курки (за бажанням)
- олія
Філе курячої грудки нарізати невеликими шматочками. Можна злегка відбити. Додати сіль, приправу для курки, суміш перців. Для любителів гостроти можна додати часник. Яєчний білок відокремити від жовтка, додати до м’яса тільки жовток.
Влити 1 столову ложку олії, добре перемішати та залишити на 30—40 хв., щоб м’ясо промаринувалося. Після цього додати крохмаль, перемішати. Білок збити міксером із дрібкою солі до стійких піків (пишної піни). Кожен шматочок занурити в збитий білок. Білковий кляр виходить, як хмаринка. Смажити куряче філе на розігрітій сковороді з олією на середньому вогні з обох боків (близько 4 хв. із кожного). Під час смаження перевертати кілька разів. Обсмажені шматочки м’яса викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.