Золотавий нектар, або навіщо кухарю мед? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Золотавий нектар, або навіщо кухарю мед?

2 Листопада, 2018
in Домашній технолог, Кухонні університети
0
Золотавий нектар, або навіщо кухарю мед?
0
Поділилося
54
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Мед – популярний інгредієнт багатьох страв. Причому не лише десертів і напоїв. Він додає страві неповторного смаку й аромату і вносить у кулінарні експерименти оригінальні нотки. Та цей запашний продукт має свої секрети, які необхідно враховувати.

СОЛОДШИЙ ЗА ЦУКОР

Вирішили порадувати близьких кексами чи булочками? Змініть рецепт, додавши у здобу замість цукру мед. Але продукт бджільництва значно солодший, тому кладіть його вдвічі менше. Крім того, що випічка набуває неповторного смаку, вона дуже довго не черствітиме через те, що мед чудово тримає вологу. При випіканні нагрівайте духовку не більше, ніж до 180 градусів – мед не любить високої температури.

ВАЖЧИЙ ЗА ВОДУ

Будьте уважні, якщо за рецептом потрібно покласти певну кількість меду в грамах. Він у півтора рази важчий за воду. Тобто одна склянка містить близько 300-350 г меду. Якщо заміняєте цукор, а у рецепті не зазначено додавання меду, то потрібно приблизно на 1/5 зменшити кількість рідини, бо мед містить близько 20 відсотків води.

ЗОЛОТАВА СКОРИНКА

Якщо мед перемішати з пряними травами та гострими спеціями, отримаєте чудовий маринад для м’яса, при запіканні він утворить хрустку скоринку. Можна просто змішати продукт із гірчицею і використовувати такий соус для приготування телятини, м’яса птиці та дичини.

ДРУЖИТЬ ІЗ ПРЯНОЩАМИ

Мед чудово поєднується з імбиром, лаймом, коріандром, часником, кардамоном, лимонною й апельсиновою цедрою. Усі ці прянощі можна додавати до медових соусів, маринадів та випічки.

СОУС ДО ТВЕРДОГО СИРУ

Мед можна додавати практично до будь-яких соусів, він не лише не зіпсує їх смак, а й зробить його більш насиченим і багатогранним. Крім того, це природний антиоксидант, і ваші кулінарні шедеври (особливо салати) довго не псуватимуться. Найцікавіше, що мед викладають як соус на сирну тарілку як доповнення до солоних і твердих сирів. І це дуже смачно!

Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Оголосили переможців Першої національної премії КІНОКОЛО

Наступна публікація

Чи треба боятися пізнього батьківства?

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Чи треба боятися пізнього батьківства?

Чи треба боятися пізнього батьківства?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти