Скибочки баклажанів у соєвому соусі: до приходу гостей або на природу під шашличок — те, що треба.
- 3 середніх баклажани
- 5 столових ложок соєвого соусу
- чайна ложка цукру
- 6 середніх зубчиків часнику
- олія
Половину часнику дрібно-дрібно нарізаю, а другу — пропускаю через часничницю. Викладаю нарізану половину часнику в розігріту олію. Обсмажую до легкої золотавості.
Баклажани обсушую та нарізаю невеликими брусочками. Шкірку не знімаю — з нею смачніше. Викладаю баклажани на сковороду. Смажу разом із часником на середньому вогні до рум’яності. Коли обсмажаться, додаю соєвий соус і цукор. Обсмажую хвилин 5 до м’якості. За час обсмажування баклажани карамелізуются і стають блискучими. Прибираю з вогню сковороду та додаю часник, що залишився. Перемішую.
За бажання можна притрусити зеленню, але не багато, щоб не відволікала від смаку баклажанів. Не солю. Даю трохи постояти, щоб соус увібрався, і можна подавати. Страва чудова й у холодному, й у гарячому вигляді.
Лілія МАТВІЄНКО. м. Житомир.