Завдяки закритій формі піцу кальцоне зручно брати на роботу, природу як ситний перекус. Уся соковита начинка залишиться усередині!
Тісто:
* 200 мл молока
* 2 чайні ложки сухих дріжджів
* по чайній ложці цукру та солі
* 3 столові ложки олії
* 250 г борошна
* жовток для змащування
Начинка:
* По 300 г курячого філе та грибів
* 200 г сиру
* 250 г помідорів
* 3 чайні ложки сушеного орегано
* 2–3 столові ложки томатного соусу
* олія
* сіль, перець
У теплому молоці розвести цукор і дріжджі, ємкість накрити. Поставити в тепле місце. Додати олію та сіль. Усипати борошно, замісити тісто, накрити, поставити в тепле місце, щоб піднялося. Для начинки філе та гриби нарізати кубиками. Помідори подрібнити. Сир крупно натерти. Васильки порубати. На олії обсмажити філе. Додати гриби, посолити, поперчити. Смажити до випаровування рідини. Додати орегано, перемішати, прибрати з вогню. Тісто розділити на 2 або 3 частини. Кожну розкачати кругом. Одну половину змастити томатним соусом. Викласти філе з грибами, помідори. Притрусити сиром. Накрити начинку другою половиною, краї защипнути. Деко змастити олією або застелити папером для випікання. Викласти піцу. Змастити жовтком. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 30–35 хв.