Улюблене частування, яке нагадає дорослим їх далеке та безтурботне дитинство. Приготуйте й кличте всіх до столу за приємним смаком дитинства…
Інгредієнти. 60 г вершкового масла; 500 мл молока; 2 яйця; 150 г кругло зернистого рису; 60 г цукру; по 0,5 чайної ложки солі та цедри лимона; дрібка ваніліну.
Спосіб приготування. Розтопити в каструлі масло, всипати рис, перемішати, щоб просочився маслом. Влити молоко, вати на слабкому вогні до готовності (близько 25 хв.). Дати охолонути. Відокремити білки від жовтків. До жовтків усипати цукор і ванілін, збити до білого. До білків – сіль, збити на пишну піну. З’єднати рис із жовтками, ввести білки, додати лимонну цедру. Форму змастити маслом, викласти масу. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хв. Золотистий «купол» свідчитиме про готовність пудингу.
Діана ШЕПЕЛЬ.
Фото: theseasonedmom.com