Це найніжніше та розсипчасте вівсяне печива з усіх, що я готувала. Скільки рецептів перепробувала! У складі цього печива волоські горішки. Але можна додавати шоколад, родзинки, кокосову стружку — і кожного разу отримуватимете новий смак.
На 16 штук:
- 80 г вершкового масла
- 80 г цукру
- дрібка солі
- 1 середнє яйце
- дрібка ваніліну
- дрібка кориці
- 150 г вівсяних пластівців швидкого приготування
- 50 г крохмалю
- 1 чайна ложка розпушувача
- 70 г горіхів (шоколаду, родзинок)
Горішки (арахіс, волоські чи лісові) підсушити на сухій сковороді та порубати. Вівсяні пластівці (сухі) пересипати в чашу блендера та подрібнити на борошно (можна двічі пропустити через м’ясорубку).
До м’якого масла додати цукор, ваніль, сіль і корицю (за бажанням). Ретельно розтерти ложкою. Додати яйце, розмішати (можна збити міксером) до однорідності. Всипати розпушувач і крохмаль. Поступово підсипаючи вівсяне борошно, замісити тісто. Воно має вийти густим і липким. Вмісити в тісто горішки чи кубики шоколаду, кокосову стружку, родзинки, щоб рівномірно розподілились. Наприкінці зручно перемішати тісто просто рукою. Поставити в холодильник на 30 хв.
Далі відщипувати руками по шматочку тіста (розміром з волоський горіх), формувати кульки. Викласти заготовки на деко, застелене пергаментом. Між ними має бути відстань, адже під час випікання печиво збільшиться в розмірі та розпливеться. Трохи сплющити руками кожну кульку. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати орієнтовно 15 хв. Печиво має трохи підзолотитися. Одразу після духовки воно м’яке та дуже ніжне, тому краще залишити на деку повністю охолонути. Тоді печиво стане розсипчастим.
Порада: замість крохмалю можна додати таку саме кількість порошку какао — вийде вівсяне печиво з насиченим шоколадним смаком.