А чому б і ні? Адже солона рибка прекрасно поєднується з буряком і картоплею, звареними в мундирах!
* Великий оселедець (приблизно 400 г)
* 4–5 середніх картоплин
* великий буряк
* 2 середні морквини
* баночка консервованого зеленого горошку
* невелика цибулина
* невеликий пучок зеленої цибулі
* олія
* сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Відварити в мундирах картоплю, моркву і буряк. Остудити, очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти в глибоку миску. Цибулину нарізати якомога дрібніше. Покришити зелену цибулю. Оселедець випатрати, зробити по черевцю і спинці два глибоких поздовжніх надрізи, розібрати на філе, великі кістки видалити. Рибу нарізати дрібними кубиками. Все відправити до салату, додати горошок. Посолити, поперчити, засмачити олією.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.