Любителям м’яса хочемо запропонувати незвичайний рецепт відбивних, які складаються з двох шарів: свинячого фаршу та курячих стегенець. Дуже соковито, ніжно та надзвичайно смачно. Напередодні Нового року, сподіваємось, рецепт стане у пригоді.
- 4 невеликі курячі стегна без кістки
- 200 г нежирної свинини
- 1 невелика цибулина
- сіль (за смаком)
- спеції (часниковий порошок, паприка або за смаком)
- 1—2 столові ложки борошна
Для кляру:
- 1 столова ложка сметани
- 1 яйце
- 1 столова ложка борошна
- чверть чайної ложки солі
- олія (для обсмажування)
Зі стегенець зняти шкіру й видалити кістки. Покласти в пакет та відбити кожне. Присмачити сіллю, перцем і спеціями з обох боків. Викласти на тарілку (тим місцем, де була шкіра, вниз) і заокруглити руками. Свинину з цибулею двічі перекрутити на м’ясорубці. Посолити, поперчити, перемішати. Фарш має бути негустим (щоб добре розмазувався). Якщо густуватий, додати води. Розділити фарш на 4 частини та викласти на кожну відбивну. Розподілити рівним шаром. Для кляру змішати яйце, сметану, борошно, посолити. Перемішати до однорідності. Відбивні обкачати в борошні та акуратно занурити в кляр. У сковороді розігріти трохи олії. Викласти відбивні куркою вниз, обсмажити до рум’яності на середньому вогні. Перевернути й обсмажити до рум’яності. Відбивні, що зарум’янилися, зняти, посмажити наступну порцію (до готовності не доводити). Повернути в сковороду всі відбивні, накрити кришкою і на слабкому вогні довести до повної готовності (7—10 хв.).
Ніжні, соковиті та найсмачніші відбивні «Ласунка» подавайте до столу з будь-яким гарніром у будні та свята.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.