Секрет ніжної молочної рисової каші, що тане у роті, криється в самому посуді. Страви, приготовані шляхом тривалого томління в горщиках, виходять чудовими, дієтичними та поживними. Тож чудовим ранком вихідного дня, доки вся сім’я ще спить, приготуйте смачний сніданок. Повірте, ваші домочадці самі прокинуться від аромату каші, який витатиме по дому.
На горщик 0,7 л:
* 100 г рису
* 400 мл молока (2 грановані склянки)
* 1,5 столові ложки цукру
* чверть чайної ложки солі
* 30–40 г вершкового масла
Щоб рис швидше запарився, найкраще замочити його на ніч в холодній воді. Потім добре промити до прозорої води. Перед початком запікання замочити горщик в холодній воді на 15 хв. — це необхідно для того, щоб посуд увібрав в себе якомога більше вологи і потім не «віднімав» її у страви в процесі приготування. Злити воду з горщика. Викласти рис. Залити його молоком. Важливо, щоб молоко не доходило до краю горщика принаймні на 1–1,5 см — в духовці воно буде «булькати». Додати сіль, цукор (можете орієнтуватися на свій смак). Все перемішати. Зверху викласти вершкове масло шматочками. Кількість масла — за бажанням, адже кашу маслом не зіпсуєш!
Після цього відправити горщик в холодну духовку (від різкого перепаду температур горщики можуть лопнути). Перші 15 хв. виставити температуру 120 градусів, а потім готувати при 180 градусах 1 год 15 хв. Кашу кришкою не накривати і не розмішувати. Можливо, знадобиться і менше часу на запікання, орієнтуйтеся по своїй духовці і апетитній, рум’яній шапочці. Ну хіба не чудовий сніданок у вихідний день?
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.