Ми не втомлюємося ділитися з вами новими рецептами сирних запіканок, і цього разу пропонуємо зробити її без борошна і манної крупи. Готувати її просто, а завдяки використанню крохмалю виходить набагато ніжнішою, високою, після запікання не опадає.
* 400 г кисломолочного сиру (від 9%)
* 3 середніх яйця
* 60 г сметани (будь-якої жирності)
* 80 г цукру
* 60 г картопляного крохмалю
* чверть чайної ложки солі
* дрібка ваніліну
Запіканка готується швидко, тому радимо відразу включити духовку на температуру 180 градусів. Бажано продукти дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Що жирніший сир, то запіканка вийде смачнішою. До сиру додати сметану (якщо він домашній і жирний, тоді сметану не додавати). Вбити яйця. Всипати сіль, цукор, ванілін і крохмаль. Збити всю масу занурювальним блендером. Якщо його немає, тоді розім’яти добре товкачиком для картоплі, щоб не було грудочок — від цього залежить консистенція запіканки. У результаті має вийти дуже ніжна рідка маса. Форму для випічки (розмір 24х11 см) трохи змастити олією і притрусити манкою, щоб запіканка не прилипла. Викласти сирну масу в форму. Випікати приблизно 40–45 хв. до рум’яності. Нарізають сирну випічку, коли охолоне.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.