Улюблені багатьма сосиски, у якості яких не доведеться сумніватися. Адже ми приготуємо їх власноруч за перевіреним рецептом. Вони, звичайно, виходять не такі, як магазинні, але головне — дуже смачні. До того ж ніякі додаткові пристосування не знадобляться.
- 600 г курячого філе
- 1 маленька цибулина
- 1 яйце
- 40 г вершкового масла
- 100 мл молока
- чверть чайної ложки паприки
- неповна чайна ложка солі
М’ясо подрібнити разом із цибулиною та м’яким маслом у блендері (або двічі перекрутити все на м’ясорубці). Додати яйце і влити молоко. Посолити й поперчити. Усе дуже добре перемішати. Для формування сосисок знадобиться плівка для запікання або пакет. На край плівки викласти по 2 повній столовій ложки фаршу (можна викласти весь фарш у молочний пакет, обрізати куточок і відсаджувати сосиски через нього). Розподілити фарш у довжину й загорнути в плівку.
Край обрізати, згорнути плівку «цукеркою», щоб фарш був добре захований. Слідкуйте, щоб не залишилося жодної відкритої ділянки, звідки фарш міг би «утекти». Краї міцно зав’язати нитками. Аналогічно сформувати інші сосиски. З цієї кількості виходить 12—14 штук. Викласти в киплячу воду. Варити з моменту закипання 15 хв. Дістати з води та звільнити від плівки. Можна подавати.
Але оскільки домашні сосиски не виходять яскраво-рожевого кольору, як магазинні, то для апетитної скоринки їх потрібно злегка присмажити на вершковому маслі. Хоча й варені можна трохи підфарбувати. Для цього у фарш додати 30 мл бурякового соку (буряк дрібно натерти й віджати сік).
Готувати сосиски можна не тільки з курячого, а й будь-якого іншого фаршу. У такому разі час приготування потрібно збільшити до 20 хв.
Сосиски, що залишилися, можна заморозити про запас, а потім відварити або обсмажити. У такому разі дайте їм охолонути, перш ніж відправляти в морозильну камеру. Домашні напівфабрикати — найпрекрасніша заготовка! Раз витратите час на приготування, а потім радієте, адже варіант швидкого обіду або вечері завжди є!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.