Смажені пиріжки з цікавою начинкою - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Смажені пиріжки з цікавою начинкою

14 Серпня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Смажені пиріжки з цікавою начинкою
0
Поділилося
124
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

 

Тісто, замішане на кефірі, для цих смажених пиріжків готується буквально за кілька хвилин. Це не дріжджове, якому потрібен час для розстоювання. А начинкою послужить звичайне картопляне пюре, можна взяти і те, залишилося від вчорашньої вечері. А щоб зробити ще смачніше, додамо до пюре свіжий кріп і плавлені сирки, які дуже добре поєднуються з картоплею. Смажаться пиріжки на сухій сковороді без олії, тож можна сказати, що це більш дієтичний варіант.

Тісто:

* близько 350 г борошна

* 250 мл кефіру

* чайна ложка солі

* 0,5 чайної ложки соди

* шматочок вершкового масла (для змащення)

Начинка:

* 5–6 середніх картоплин

* 2 плавлені сирки

* зелень кропу (за смаком)

* середня цибулина

* столова ложка вершкового масла

* олія

У глибоку миску влити кефір кімнатної температури. Додати сіль, соду, перемішати до появи пухирців. Поступово просіяти борошно, замісити м’яке, тісто, що майже не липне до рук. Готове тісто загорнути в пакет, залишити на столі на 15 хв. відпочити.

Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Воду повністю злити, потовкти на пюре. Додати вершкове масло. Цибулину дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Зелень порубати. Сирки крупно натерти. До гарячого пюре додати цибулю, сир і зелень. Перемішати до розплавлення сиру. Для зручності розділити начинку на 8 рівних частин (за кількістю пиріжків). Тісто відпочило, злегка присипати його борошном і ще раз вимісити. Розділити на 8 частин. Кожну зліпити в кульку, потім розкачати на коржі. Викласти начинку. Краї добре защипнути, як у вареників. Викласти швом вниз і розкачати качалкою до отримання тонкого довгого коржика (приблизно 1 см). Викласти пиріжки на добре розігріту на вогні трохи вище середнього сковороду. Смажити з кожного боку до золотистого кольору (приблизно по 3–4 хв.). Під час смаження пиріжки трохи виростуть. Готові перекласти на тарілку і добре змастити вершковим маслом. Такі пиріжки виходять доволі великими, в народі їх прозвали «чобітки». Тож одним можна точно наїстися. Тісто прісне, тому ці пиріжки потрібно їсти гарячими. На наступний день вони вже не такі смачні.

Ще ідея — приготувати подвійну порцію і частину заморозити. А коли захочете посмакувати знову — просто обсмажити пиріжки, але вже на олії, навіть не розморожуючи їх попередньо. Це дуже зручно і практично, якщо не вистачає часу на приготування.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

Чи можна заморожувати курячі яйця?

Наступна публікація

Чому троянди іржаві?

Схожі публікації

Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Наступна публікація
Чому троянди іржаві?

Чому троянди іржаві?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025

Останні публікації

Печиво «Цитринка»

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Чому жовтіє квасоля?

Чому жовтіє квасоля?

23 Травня, 2025
Заклало вуха: коли варто турбуватися

Заклало вуха: коли варто турбуватися

23 Травня, 2025
Як укласти договір про найм житла ВПО

Як укласти договір про найм житла ВПО

23 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти