Такі баклажани на смак і вигляд дуже нагадують гриби. Саме так і думають багато хто, смакуючи ними вперше.
- 2 великих баклажани
- 3 яйця
- 2 середні цибулини
- олія
- кілька гілочок петрушки
- чайна ложка солі (без гірки)
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- 4 зубчики часнику
Збити яйця з сіллю і перцем. Баклажани почистити, нарізати великими кубиками (близько 3х3 см). Перекласти баклажани до яєць. Перемішати, щоб яєчний маринад покрив кожен шматочок. Залишити баклажани всотувати яйця приблизно на 1,5 год. (Якщо готуєте на сніданок, зручніше це робити ввечері — за ніч шматочки баклажанів майже повністю просякнуть яєчним маринадом). Періодично перемішувати масу, щоб баклажани рівномірно всотували яйця. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотавого кольору. Баклажани перекласти в сковорідку з добре розігрітою олією, вилити туди яйця з соком, що виділився. Смажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Не треба занадто часто перемішувати, щоб не було «каші». Коли баклажани зарум’яняться, покласти смажену цибулю, перемішати. У кінці додати рублену петрушку і подрібнений часник, перемішати і відразу зняти з вогню.
Діана ШЕПЕЛЬ.