Яблука зберігатимуться довше, якщо загорнути кожне у тонкий папір, просочений вазеліновим маслом (продається в аптеках, пляшечка 80 г коштує близько 21 грн).
Також можна скласти яблука в перфорований поліетиленовий пакет разом із подрібненими частинами рослин, що містять фітонциди. Це може бути, наприклад, хрін (100 г на 1 кг яблук). Пакет щільно закривають.
Для збільшення строку зберігання яблука можна також обробити гліцерином, прополісом, бджолиним воском.
Довго зберігатимуться лише правильно зібрані яблука. У сад краще виходити до обіду, але після того, як спаде роса. Збирають плоди лише з дерева. Працюють у рукавичках, не пошкоджуючи восковий наліт. Плодоніжку обов’язково залишають. Перед закладанням на зберігання ретельно перебирають. Такі, що мають ознаки пошкоджень, для тривалого зберігання не підходять. Зберігають яблука при доволі низьких температурах – в межах від 0 до плюс 4 градусів.