Шашлик — це не просто їжа. А насамперед спільний відпочинок, що дарує радість спілкування. Проте безпечно виїхати на природу зараз не всі можуть. Але це й необов’язково. Адже ароматний шашлик можна приготувати і в духовці.
М’ясо нарізати шматками 4х5 см. Цибулю — кільцями по 3 мм. М’ясо викласти в миску, посолити, поперчити. Полити соком лимона — кислота зробить м’ясо більш м’яким. Цибулю пом’яти, щоб трохи пустила сік. Додати до м’яса, все перемішати. Залишити в холодильнику маринуватися на ніч. Дерев’яні шпажки обов’язково замочити на 1 год. в воді — щоб не горіли. Нанизати на шпажки м’ясо, чергуючи з цибулею. Шматочки мають «сидіти» щільно один до одного. Розігріти духовку до 250 градусів, викласти м’ясо на решітку від духовки, під нею поставити деко (куди стікатиме сік). Запікати шашлик, час від часу перевертаючи і змочуючи залишками маринаду або соком, що виділився. Загальний час приготування 2 —
25 хв. Довго запікати не варто, бо шашлик може стати сухим.
Поради: краще обирати м’ясо з тонкими прошарками жиру — при приготуванні жир буде плавитися та пом’якшувати м’ясні волокна, шашлик вийде соковитим. М’ясо на шампурі можна чергувати: шматочок пісний, шматочок напівжирного ошийка, завдяки такому сусідству навіть пісна вирізка виходить соковитою.
А щоб зручніше було перевертати шашлички, нанизуйте їх не на одну, а на дві шпажки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.