Печериці для цього рецепта бажано обирати щільненькі, не дуже дрібні та однакового розміру.
На 500 г печериць:
- 40 мл соєвого соусу
- 2 столові ложки олії
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка сушеного часнику
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- 1 чайна ложка готової гірчиці
Спочатку обов’язково замочити дерев’яні шпажки в холодній воді (на 1 год.). Якщо цього не зробити, в духовці вони горітимуть. Для маринаду в миску налити соєвий соус та олію (без запаху). Додати по 1 чайній ложці сушеної меленої паприки, часнику, гірчиці та приправи хмелі-сунелі. Все перемішати.
Солі у складі немає: її функцію виконує соєвий соус. Гриби промити та просушити. Викласти в миску з маринадом, перемішати, щоб ароматна суміш повністю вкрила кожен грибочок. Накрити миску кришкою і залишити маринуватися на 30 хв. Довше не варто, тому що соєвий соус витягне з грибів вологу, і вони стануть зморщеними. За цей час кілька разів перемішати гриби для рівномірного просочування. Нанизати по 5—6 печериць на шпажки.
Викласти в глибоку форму для запікання так, щоб не торкалися дна. Готувати в розігрітій до 200 градусів духовці 15—20 хв. Подавати гарячими як закуску чи гарнір. За бажанням, можете замінити соєвий соус столовою ложкою меду та ложкою соку лимона (посоливши) — тоді вийдуть гриби з солодкуватим присмаком.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.