Соковита і ніжна рибка в хрусткому картопляному клярі — гарнір до цієї страви точно не знадобиться, вона і так виходить доволі ситною. Рибне філе підійде будь-яке. Ось тільки готувати варто безпосередньо перед подачею, «просто з жару», бо потім корочка втрачає хрусткість, але все одно страва залишається смачною.
* 500 г філе риби
* 8–9 середніх картоплин
* яйце
* борошно (для обкачування)
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
* олія (для смаження)
Рибу нарізати на порційні шматочки (приблизно по 6–7 см). Кожен посолити, поперчити. Картоплю натерти на середній тертушці. Дуже добре віджати сік, щоб картопля ліпилася в грудку і не розпадалася. Додати трохи солі, перцю. Яйце збити виделкою, злегка підсолити. Кожен шматочок риби обкачати в борошні. Потім занурити в яйце. Обліпити з усіх боків картоплею, приминаючи її до риби. Викласти на сковороду з добре розігрітою олією. Смажити на вогні нижче середнього під кришкою (з кожного боку приблизно по 7–8 хв.), щоб риба встигла просмажитися. Готувати до золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник. Якщо сумніваєтеся в прожарюванні, можна викласти в форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хв. Як доповнення до цієї ситної рибки добре підійде легкий салат зі свіжих овочів або сметанний соус.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.