Страва виходить апетитною, ситною і корисною, адже за цим рецептом рибу не смажать, а запікають разом із гарніром в духовці з овочевим соусом.
* 3 середні тушки риби (скумбрія, хек)
* склянка рису
* сіль
Соус:
* 2–3 великих помідори
* 2 солодких перця
* 2 зубчики часнику
* 3 столові ложки олії
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* 0,5 чайної ложки солі
Для соусу перець і помідори викласти в форму, запекти в духовці при 200 градусах близько 30 хв. або до чорних підпалин. Дати охолонути. Зняти шкірочку. Подрібнити разом з часником блендером або на м’ясорубці. Посолити, поперчити, влити олію, перемішати. Можна використовувати і сирі овочі, але саме запечені надають більш насиченого смаку. До речі, такий соус можна використовувати не тільки до риби, а й м’яса, наприклад, фрикадельок, голубців.
Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності. Рибу розібрати на філе, нарізати шматочками. У форму для запікання викласти рівним шаром рис, злегка змастити його соусом. Зверху — рибу, залити овочевим соусом. Накрити фольгою. Готувати при 180 градусах в духовці 30 хв. Потім фольгу зняти, готувати ще 15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.