Яскраві, ситні салати та закуски завжди прикрасять стіл під час свята і навіть в будні.
Інгредієнти. Куряче філе, картопля, шампіньйони – по 300 г, цибуля – 2 шт., морква – 2 шт., яйця – 3 шт., олія (вершкове масло для смаження), майонез.
Спосіб приготування. Картоплю, яйця, куряче філе відварити, картоплю потерти на крупній тертці, яйця – на дрібній, філе нарізати кубиками, подрібнити цибулю, обсмажити на олії з маслом, гриби смажити окремо. Викласти окремими смужками (гірками) на блюді – картопля, філе, гриби, цибуля з морквою, яйця. Посередині – майонез. Перед вживанням, прямо за столом, змішати все з майонезом. Або викласти в такому ж порядку шарами, промащуючи кожен майонезом. Прикрасити за своїм смаком. Як варіант: замість грибів використати порізані кубиками огірок і 200 г кукурудзи консервованої.
Юзефа ДОСКАЧ.