Смачне печиво до чаю — це маленьке свято для всієї родини. «Цукрові крапельки» — простий, швидкий і смачний рецепт печива цікавої формовки. А продукти — найдоступніші.
На 25 штук:
- 120 мл кефіру (будь-якої жирності)
- 1 невелике яйце
- 50 мл олії (без запаху)
- 30 г цукру
- 270—300 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- цедра лимону
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- цукор для обсипки
У мисці змішати яйце, цукор, ваніль і дрібку солі. Збити злегка вінчиком. Влити кефір кімнатної температури, олію. Перемішати до однорідності. На дрібній тертушці натерти цедру 1 лимона, додати в тісто й перемішати. Всипати трохи борошна і розпушувач, перемішати. Далі поступово всипати борошно, що залишилося, і замісити тісто. Воно повинно вийти м’яким і не липнути до рук. Розкачати тісто в пласт 0,5 см завтовшки. Склянкою (діаметр 7 см) вирізати кружальця. У блюдце насипати цукор.
Формувати печиво наступним чином: однією стороною обкачати кружечок в цукрі; скласти навпіл (цукровою стороною всередину), а потім утворене півколо — знову навпіл. Краї дуже добре защипнути у вигляді крапельки. Обкачати печиво з усіх боків в цукрі.
Підготувати так само інше печиво. Викласти на застелене пергаментом деко. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хв.