Печінка, запечена в банці з яблуком, виходить особливо ніжною. Додаткової рідини не потрібно, оскільки всі продукти готуються у власному соку.
На 400 г курячої печінки:
- 2 невеликі ароматні яблука;
- 1 середня цибулина;
- вершкове масло;
- сіль та чорний мелений перець за смаком.
Цибулину нарізаю чвертькружальцями й обсмажую до м’якості в маслі. Яблука нарізаю часточками, печінку — невеликими шматочками. На дно банки (0,7 л) викладаю частину цибулі, печінки, яблук. Чергую шари, посоливши й поперчивши. Банку накриваю 2 шарами фольги та ставлю в холодну (!) духовку. Вмикаю її на 200 градусів та готую 40 хв. Після вимкнення залишаю страву в духовці ще на 10 хв.
Печінкову «тушонку» можна поєднувати також з айвою або гарбузом. Крім того, із неї можна зробити ароматний паштет.
Наталія БАБАК. м. Чернігів.